Lindemans

Nieuws over de brouwerij

21.11.2023 Lindemans schittert met goud en zilver op Brussels Beer Challenge 2023

Op de vakbeurs Horeca Expo (19 tot 22 november) in Gent werden vandaag de winnaars van de Brussels Beer Challenge 2023 bekendgemaakt. Brouwerij Lindemans sleepte twee prijzen in de wacht. Goyck werd uitgeroepen tot de allerbeste in de categorie ‘Speciality Beer: Other Sour Ale’, terwijl Lindemans Oude Gueuze Cuvée René de eer kreeg van een zilveren medaille in de categorie ‘Speciality Beer: Old style Gueuze-Lambic’.

Goyck is een blend van de lambiek van Lindemans, een bier van spontane gisting, en Toots, een bier van hoge gisting van de hand van Gooikenaar Koenraad Goddeau. Dit bier wordt gekenmerkt door zijn gouden en licht gesluierde kleur. De neus is licht moutig gecombineerd met een licht hoppig karakter met toetsen van citrus en pompelmoes. In de mond een aangename, lichte en frisse smaak en een zachte, bittere, droge afdronk.

Lindemans Oude Gueuze Cuvée René behaalde een zilveren medaille. Dit bier werd eerder dit jaar al uitgeroepen tot ’s werelds beste in de categorie ‘Sour & Wild Beers - Gueuze’ tijdens de World Beer Awards 2023. Deze traditionele Oude Gueuze is het resultaat van een meesterlijke blend waarbij drie jaar oude lambiek en éénjarige lambiek voortreffelijk samenkomen. Dit zorgt voor een heldere lichtgouden kleur, verfijnde geur, friszurige smaak en een lange, droge en karaktervolle afdronk.

​CEO’s Dirk en Geert Lindemans namen de prijzen in ontvangst op Horeca Expo in Gent. Dirk Lindemans: “Met trots kijken we terug op ons indrukwekkende palmares van vorig jaar toen we ons 200-jarig bestaan vierden. Ook dit jaar zijn we verheugd met de prijzen die we al wonnen. Kwaliteit en innovatie zijn onze drijfveren, wat resulteert in een rijkgevulde prijzenkast en een brede waaier van karaktervolle bieren.”

Geert Lindemans voegde eraan toe: "We zijn zeer blij dat het Goyck bier wederom de hoofdprijs wegkaapt. De blend van het Toots bier van Koenraad Goddeau en de Lindemans lambiek is ondertussen de referentie in deze categorie geworden en heeft nu de status van een echt kennersbier.”

De Lindemans bieren zijn verkrijgbaar in België en internationaal en kunnen aangekocht worden in de gespecialiseerde drankenhandels, supermarkten, de horeca en in de webwinkel van de brouwerij (lindemansshop.com). ​

De Brussels Beer Challenge, voor het eerst georganiseerd in 2012 in Brussel, is snel uitgegroeid tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. Een panel van 95 gerenommeerde internationale juryleden beoordeelde de bijna 2000 deelnemende bieren. Deze bieren worden gegroepeerd in verschillende categorieën op basis van stijl, herkomst en specificiteit. De beste bieren in elke categorie krijgen een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Overig nieuws

news.intro

  • 11.04.2024

    Toer de Geuze 2024 bij Brouwerij Lindemans

    Proef de Passie!

    Ontdekken
  • 14.03.2024

    Brouwerij Lindemans schittert op European Beer Challenge 2024

    Dubbel goud voor Lindemans Kriek!

    Ontdekken
  • 06.03.2024

    Een zilveren Beer Awards 2023 medaille voor onze iconische Lindemans Kriek!

    Zilver voor Lindemans Kriek!

    Ontdekken