Lindemans

Francisca Josina Vandersmissen & Joos Frans Lindemans presenteren

Oude Gueuze Anniversary Blend 2022 “Cuvée Francisca”

"De ware Grande Dame van Lindemans"

Rond 1800 wordt Francisca Josina Vandersmissen geboren in Hof ter Kwadewegen te Vlezenbeek op een bedje van hop en gerst. Het bier stroomt rijkelijk door haar brouwersaderen. Jaren later laat haar sprankelende verschijning Joos Frans Lindemans niet onberoerd. In 1822 trekt het jonge stel in bij hoeve-brouwerij Vandersmissen en al gauw brouwen ze zélf het schuimende goud. Brouwerij Lindemans wordt geboren.

Dit jaar vieren we onze 200ste verjaardag. Als eerbetoon aan brouwersdochter Francisca - de Grande Dame van Brouwerij Lindemans - stellen we ons exclusief jubileumbier voor:
Oude Gueuze Anniversary Blend 2022 “Cuvée Francisca”.

Klik hier en ga 200 jaar terug in de tijd!

Brouwgeheim

“Cuvée Francisca” is een mengeling van 4 jaar oude lambiek uit de eiken foeders T1001 (20%), T1006 (35%), T1017 (35%) en 10 procent jonge lambiek uit foeder T1014. Het geheel hergistte daarna nog eens 12 maanden op fles.

Deze oude gueuze heeft een goudblonde kleur en combineert smaken van eik, citrus en toetsen van vanille met een sherry-aroma en een verfrissende zurigheid. Een droge, complexe en mooi uitgebalanceerde oude gueuze voor de liefhebbers.

Sinds: 2022
Alcoholvolume 8 %
Kleur Goudblond
Bewaringstips Dankzij de tweede gisting op de fles, is oude geuze jaren houdbaar en heeft – net als wijn – een smaakevolutie. De flessen kunnen van meerdere maanden tot jaren bewaard worden in koele kelders. Na vervoer van het bier kan je het best 3 dagen laten rusten om ervoor te zorgen dat de gisten zich opnieuw kunnen neerzetten op de bodem van de fles zodat de Oude Gueuze helder kan uitgeschonken worden.
Calorieën 120 Kcal (100 ml)
Smaak Deze oude gueuze heeft een goudblonde kleur en combineert smaken van eik, citrus en toetsen van vanille met een sherry-aroma en een verfrissende zurigheid. Een droge, complexe en mooi uitgebalanceerde Oude Gueuze voor de liefhebbers.
Schenktemperatuur 5 °C

Weetje : Er werden in totaal 25.000 flessen van 75cl afgevuld. Daarnaast zijn ook 200 jeroboams gebotteld. Deze 3-literflessen worden door de brouwerij voorbehouden voor speciale gelegenheden.

Awards

World Beer Awards

Silver medal 2022