Lindemans

Lindemans en Toots presenteert

Goyck

Goyck, een bier en dorp waar het Pajottenland trots op is!

Goyck is een blend van een bier van spontane gisting, 1 jaar oude lambiek van Lindemans met de typische Brettanomyces kenmerken, en het hogegistingsbier Toots van brouwer Koenraad Goddeau. ‘Goyck’ refereert naar de oude schrijfwijze van ‘Gooik’, de naam van een dorp gelegen in het Pajottenland, een dorp waar het Pajottenland trots op is! 

In 2021 kreeg Goyck een ‘World’s Best Style Winner’-medaille om de flessenhals tijdens de World Beer Awards. We zijn supertrots op onze overwinning. Wat een mooie erkenning voor deze unieke en nauwe samenwerking tussen Brouwerij Lindemans en Koenraad Goddeau”, aldus Koenraad Goddeau en Dirk en Geert Lindemans.

Wil je graag meer weten over Goyck? Neem dan zeker een kijkje op deze website: www.goyck.be

Brouwgeheim

Het bier is een unieke combinatie van de frisse zurigheid van lambiek met de aromatische hop en fruitige smaken uit het TOOTS bier.

Sinds: Goyck kwam voor het eerst op de markt in de zomer van 2018
Alcoholvolume 5,5 %
Kleur Heldere, gouden kleur
Bewaringstips Dankzij de tweede gisting op de fles, is oude geuze jaren houdbaar en heeft – net als wijn – een smaakevolutie. De flessen kunnen van meerdere maanden tot jaren bewaard worden in koele kelders. Na vervoer van het bier kan je het best 3 dagen laten rusten om ervoor te zorgen dat de gisten zich opnieuw kunnen neerzetten op de bodem van de fles zodat de GOYK helder kan uitgeschonken worden.
Calorieën 40 Kcal (100 ml)
Smaak Een unieke combinatie van de frisse zurigheid van lambiek met de aromatische hop en fruitige smaken uit het TOOTS bier. Een fijne sprankeling met een droge, hoppige afdronk.
Schenktemperatuur 5 - 10 °C

Awards

World Beer Awards

Golden medal 2022

Bronzen medal / category Sour & Wild Ale 2023

European Beer Challenge

Silver medal 2024

Bieren van gemengde gisting