Lindemans

Er was eens

Rond 1800 wordt Francisca Josina Vandersmissen geboren in Hof ter Kwadewegen in het Pajottenland op een bedje van hop en gerst. Het bier stroomt rijkelijk door haar brouwersaderen. Jaren later laat haar aromatische verschijning ook Joos Frans Lindemans niet onberoerd. Het koppel trekt in bij brouwerij Vandersmissen en brouwt er kindjes met de allergrootste liefde. Al gauw is Francisca klaar om het schuimende goud zélf te brouwen. Joos Lindemans volgt zijn geliefde. We schrijven 1822: Brouwerij Lindemans wordt geboren.

Ter ere van 

… onze 200ste verjaardag hebben wij ons exclusief jubileumbier naar de Grande Dame van Lindemans vernoemd. We stellen u voor : Oude Gueuze Anniversary Blend 2022 “Cuvée Francisca”.

Verder b(r)ouwen aan onze toekomst

200 jaar later is Brouwerij Lindemans nog lang niet aan haar afdronk toe. Lambiek, ‘de moeder aller bieren’ gutst ook vandaag gulzig door de Vlezenbeekse bierkranen. 6 generaties lang al gonst het in de brouwerij van bedrijvigheid om het oudste bier ter wereld met de grootste zorg en passie te brouwen. Op de nieuwe site in Ruisbroek zullen hoge gisting bieren gebrouwen worden. Door deze bieren met lambiek te combineren wil Lindemans op een creatieve en innovatieve manier nieuwe smaaksensaties op de markt brengen. Brouwerij Lindemans rijpt geduldig verder. Sterker dan ooit.

Brouwerij Lindemans breidt uit en brouwt nu ook in Ruisbroek. Wat de nieuwe site in Ruisbroek bijbrengt aan de eeuwenoude lambiektraditie lees je hieronder.

Ontdek ons verhaal

Nieuws over de brouwerij

 • 14.09.2022

  Lindemans wint met Oude Gueuze Cuvée René goud op European Beer Star 2022

  200-jaar oude brouwerij kaapt opnieuw een topaward weg

  Ontdekken
 • 06.09.2022

  Lindemans Satellite Brewery officieel ingehuldigd

  Familieonderneming viert 200-jarig bestaan met investering van de eeuw

  Ontdekken
 • 28.08.2022

  Drie Lindemans-bieren verkozen tot ’s werelds beste op World Beer Awards 2022

  Familiebrouwerij neemt in totaal 14 prijzen mee naar huis

  Ontdekken

Bezoek ons Bezoek ons

Nog leuker dan lezen over een brouwerij is er eentje bezoeken.

Daarom organiseert Brouwerij Lindemans tijdens weekdagen (maandag - vrijdag) rondleidingen met degustatie tussen 8 uur en 18 uur. De brouwerij is gesloten tijdens het weekend en op feestdagen. OPGELET! OP VOORHAND RESERVEREN IS VERPLICHT!

Een professionele gids geeft tijdens een rondleiding van ongeveer 1 uur uitleg over de streek, de historiek van de brouwerij en het geheim van de lambiek.

De rondleiding wordt gevolgd door een degustatie van onze bieren. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag, nadien krijgt iedere bezoeker nog een attentie mee naar huis.


Tarieven

Prijs per gids voor groepen tot 25 personen: € 70 voor de rondleiding. Voor groepen groter dan 25 personen wordt de groep in 2 gesplitst en wordt een 2de gids eveneens aan € 70 ingeschakeld. De degustatie kost € 4 per persoon.

Aantal bezoekers 1 tot 25 26 tot 50
Prijs/gids € 70 € 70
Aantal gidsen 1 2
Prijs/groep € 70 € 140
Degustatie per persoon € 4 € 4

Je ontvangt binnen de 3 werkdagen een bevestiging van jouw aanvraag via e-mail.

Dit kan via volgend Formulier
Of
+32 2 569 03 90

Wil je iemand verrassen met een origineel geschenk?