Lindemans

Jan Verzelen & Sep Roggeman presenteren

GingerGueuze

"GingerGueuze combineert de zurigheid van lambiek met de aroma’s en smaken van verse gember."

GingerGueuze koppelt het zurige karakter van een lambiek met de verfrissende smaken en aroma’s van gember. Een complex maar evenwichtig bier met een droog en verfrissend einde.

“We danken het succes van onze botanische lambieken volledig aan de premium kwaliteit van onze oude geuze, Cuvée René”, legt Dirk Lindemans uit, Algemeen Directeur van de brouwerij. “We hebben een diep respect voor de geschiedenis en de karakteristieken van de traditionele oude geuze. Dat is de reden waarom we een nieuw bier enkel uitbrengen als het overeenstemt met onze filosofie. Het moet de traditionele smaak van de beste oude geuze respecteren, met een verrassende nieuwe laag.”

“Met ons gamma ‘botanische lambieken’ willen we nieuwe dimensies toevoegen aan onze traditionele oude geuze”, voegt Geert Lindemans, eveneens Algemeen Directeur, toe. “Elke nieuwe toevoeging is het resultaat van een lang proces van pogingen en mislukkingen. het duurt wel even om het perfecte evenwicht te vinden, waarbij het botanische een echte meerwaarde biedt aan onze traditionele oude geuze. Als we dan vaststellen dat onze GingerGueuze in de bekroonde sporen van zijn voorgangers treedt, de Spontanbasil & BlossomGueuze, dat geeft een enorme voldoening.”

Het ideale aperitief, ook perfect voor food pairing.

Brouwgeheim

GingerGueuze is een eigenzinnige oude geuze verrijkt met gember. Na de hergisting op de fles krijgt deze geuze een troebele gouden kleur in het glas. U ervaart de zure smaak van lambiek verrijkt met de natuurlijke, verfrissende smaak van gember.

Alcoholvolume 6.0 %
Kleur Gouden kleur, mooie sprankeling en schuimende kop.
Bewaringstips Dankzij de tweede gisting in de fles is dit bier jaren houdbaar en ondergaat het net als wijn een rijke smaakevolutie. De GingerGueuze wordt het best bewaard in een droge en koele ruimte (onder de 20° C) bij constante temperatuur.
Calorieën 49 kcal (100ml)
Smaak GingerGueuze koppelt het zurige karakter van een lambiek met de verfrissende smaken en aroma’s van gember. Een complex maar evenwichtig bier met een droog en verfrissend einde.
Serveertip De GingerGueuze is het ideale aperitief, maar ook perfect te combineren met verschillende ingrediënten zoals oesters, vis, fazant of piepkuiken.
Schenktemperatuur 5-10 °C

Weetje : “Zoals al onze lambiekbieren zit ook de GingerGueuze in een champagnefles, verzegeld met kurk en kroonkurk”, zegt Dirk Lindemans. “We kregen bij onze SpontanBasil ook veel complimenten over het design van onze fles. Dus hebben we ons best gedaan om voor de nieuwe GingerGueuze een even mooie fles te maken!”

Awards

World Beer Awards

Golden medal / country award / category Wild & Sour 2019

Brussels Beer Challenge

Bronze / Flavoured beer - Herb & Spice 2018

Bronze / Flavoured beer - Herb & Spice 2020