Lindemans

Rene Lindemans presenteert

Kriek

“Meer dan 35 jaar geleden heeft de familie Lindemans de kriek heruitgevonden. Het werd een laaiend succes!”

We zeiden het al, onze familie doet alles anders! De Kriek Lindemans is hier een goed voorbeeld van.  

Sinds generaties voegden we krieken toe aan onze lambiek om zo een bier te verkrijgen met uitzonderlijke kwaliteiten. 

Onze ontmoeting met de Amerikaanse bier importeur en connaisseur Charles Finkel in de jaren ’70 heeft het marktsegment van de fruitbieren op zijn kop gezet. Charles overtuigde ons om onze Oude Kriek per boot te exporteren naar de Verenigde Staten. Waar we niet aan hadden gedacht, was dat de deining van de golven de fermentatie zou reactiveren waardoor de flessen ontploften en de kurken eruit sprongen tijdens de reis. Een echte scène uit Kuifje… Om dat te vermijden, hebben we een alternatieve productiemethode op punt gesteld voor onze kriek. We gebruiken een niet-geconcentreerd, ongesuikerd filtraat van vers geperse krieken dat we laten macereren met lambiek van minimum één jaar, alvorens alles te pasteuriseren.

Doordat wij het bier onmiddellijk filteren en pasteuriseren smaakt deze Kriek iets zoeter en fruitiger  dan de Oude Kriek Cuvée René met zijn hergisting op de fles.  Dankzij zijn vernieuwende smaak, werd deze kriek laaiend populair, zowel bij ons als in het buitenland. Tegenwoordig is dit ongetwijfeld de kriek die de consumenten als referentie beschouwen.

Brouwgeheim

Deze gefilterde Kriek Lindemans wordt, net zoals de Oude Kriek Cuvée René, op basis van lambiek gemaakt. Het verschil zit hem echter in het toevoegen van 25% filtraat van vers geperste krieken, waarna het bier wordt gefilterd en gepasteuriseerd.

 
Sinds: 1979
Alcoholvolume 3,5 %
Kleur Rood, lichtjes gesluierd
Bewaringstips Staand bewaren
Calorieën 53 Kcal (100 ml)
Smaak Heerlijk fruitig, met de frisse, zuurzoete smaak van verse krieken. De aanzet is sterk en levendig, en gaat over in een gevarieerd smakenpalet dat een perfect evenwicht vindt tussen de zoetheid van het fruit en het zacht zurige karakter van lambiek.
Serveertip - Kwark
- Terrines
- Vlaams stoofvlees
Schenktemperatuur 2-3 °C

Weetje : In 1985 roept Michael Jackson (de beroemdste bierexpert van deze tijd) de Kriek Lindemans uit tot één van de 5 beste bieren ter wereld.

beoordelingen

“If you think you know what beer tastes like, try Lindemans Kriek and prepare to have your world turned upside down. I've had a sour beer or two before, but none were anywhere near as drinkable and delicious as what I'm sipping on as I write this"

Douglas Smiley, Baltimore Bistros & Beers
 

Awards

Australian International Beer Awards

Silver Award 2014

World Beer Awards

Europe’s Silver Kriek 2013

Beer International Recognition Awards

Best of Fruit Beers 2011

Belgium Grand Award 2011

World Brewing Congress

World Champion 2001

Platinum Award 1994

World Beer Championships

Platinum Medal 1994

US Open Beer Competition

Gold award 2021 category Sour/Belgian Lambic: Kriek

European Beer Challenge

Double gold 2024