Lindemans

Nieuws over de brouwerij

14.03.2024 Brouwerij Lindemans schittert op European Beer Challenge 2024

Op de European Beer Challenge in Londen op 13 maart 2024 heeft Brouwerij Lindemans meerdere prijzen in de wacht gesleept. De iconische Lindemans Kriek werd bekroond met dubbel goud, evenals Lindemans Oude Gueuze Cuvée René. Lindemans Spontanbasil en Lindemans Oude Kriek Cuvée René bemachtigden beide een gouden medaille. Goyck kreeg een zilveren medaille om de flessenhals.

Met een gevarieerd scala aan bierstijlen dient de wedstrijd als een eerbetoon aan de diversiteit en kwaliteit van de Europese biercultuur. De bekroonde bieren vertegenwoordigen het summum van innovatie en traditie in de bierindustrie.

Lindemans Kriek, bekroond met dubbel goud, is een ware klassieker onder de fruitbieren. Deze helderrode kriek heeft een rijke, fruitige smaak met de perfecte balans tussen sappige krieken en de friszurige lambiek met hints van amandelen. Lindemans Kriek werd onlangs nog bekroond met een zilveren Beer Awards medaille. 

De traditionele Lindemans Oude Gueuze Cuvée René, meermaals al geprezen als ’s werelds beste oude geuze, behaalde dubbel goud. De complexe aroma’s van groene appel, droge sherry en hints van citrusvruchten, bieden dit levend en verfrissend lichtgoud bier een intrigerend smakenpalet met een verfrissend zuurtje dat de smaakpapillen prikkelt.

Lindemans Oude Kriek Cuvée René won ook goud goud. Deze complexe, robijnrode oude kriek combineert subtiele krieken- en amandelnuances met een perfecte balans tussen fruitigheid en kruidigheid. De smaak is complex, fruitig en verfrissend. Een droge, zurige afdronk zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Ook goud voor Lindemans SpontanBasil, een botanisch lambiekbier. Krachtige basilicumaroma’s vermengen zich met een complexe, kruidige smaak en verfrissende zure tonen.

Goyck, bekroond met zilver, belichaamt de authentieke smaak van het Pajottenland, waar het zijn oorsprong vindt. Dit bier heeft een gouden, licht gesluierde kleur en nodigt uit met aroma’s van mout, hop en citrus met florale tonen. Het bier heeft een aangenaam hoppig karakter, dat wordt aangevuld door een vleugje citrus en een delicate zuurheid.

De Lindemans bieren zijn verkrijgbaar in België en internationaal en kunnen aangekocht worden in de gespecialiseerde drankenhandels, supermarkten, de horeca en in onze webshop

Klik hier voor meer info over onze bieren. 

Overig nieuws

news.intro

 • 06.06.2024

  Brouwerij Lindemans wint AMMA 2024 award!

  Lindemans Tarot 8% wint bronzen medaille voor Best Creative Media Use

  Ontdekken
 • 06.03.2024

  Een zilveren Beer Awards 2023 medaille voor onze iconische Lindemans Kriek!

  Zilver voor Lindemans Kriek!

  Ontdekken
 • 21.11.2023

  Lindemans schittert met goud en zilver op Brussels Beer Challenge 2023

  Goud voor Goyck en zilver voor Oude Gueuze Cuvée René!

  Ontdekken