Lindemans

Onze recepten en cocktails

Oesters met Oude Gueuze Cuvée René

Oesters met Oude Gueuze Cuvée René

Werkwijze

  • Pel het sjalotje en snipper het zeer fijn. Doe het samen met de helft van het flesje Lindemans Oude Gueuze Cuvée René in een steelpannetje en laat het bier op een hoog vuur inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.
  • Open de schelpen, maak de oesters los en houd ze opzij.
  • Giet het oestervocht bij in de pan.
  • Leg de holle schelpen van de oesters op een bedje van zeezout en leg in elke schelp een rauwe oester.
  • Verwarm de grill voor.
  • Voeg de eierdooiers bij het oestervocht en zet het steelpannetje in een warmwaterbad of zet het op een heel zacht vuur.
  • Snijd de boter in kleine stukjes.
  • Giet de rest van het flesje Lindemans Oude Gueuze Cuvée René bij het oestervocht en klop er de boter onder tot je een luchtige saus hebt.
  • Kruid met peper en zout en verdeel de saus over de oesterschelpen.
  • Schuif ze nog even onder de hete grill tot ze licht kleuren en dien onmiddellijk op.