Lindemans

Onze recepten en cocktails

Consommé van rivierkreeftjes met Oude Gueuze Cuvée René

Consommé van rivierkreeftjes met Oude Gueuze Cuvée René

Werkwijze

  • Giet de fond, de bouillon en de Lindemans Oude Gueuze Cuvée René in een kookpot.
  • Laat hierin de rivierkreeftjes gaarkoken gedurende 4 minuten.
  • Neem de pot van het vuur, haal de rivierkreeftjes uit het vocht en pel ze. Zet ze koel weg.
  • Doe de schalen en de koppen van de rivierkreeften terug in de kookpot.
  • Pel de ui, snijd die met de wortel en de selderij in grove stukken en voeg ze erbij, samen met de takjes peterselie.
  • Breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zeef de bouillon en pers alles zo goed mogelijk uit.
  • Klop de eiwitten los, roer ze door de bouillon en breng aan de kook op een zacht vuur.
  • Giet de consommé nogmaals door een fijn vergiet.
  • Voeg de rivierkreeftjes toe en kruid met peper en zout.
  • Dien goed warm op.