Recepten


Hoofdgerechten

Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententagliatelli en Geuze Cuvée René

Benodigdheden:

12 zeetongfilets
12 nieroogkreeftjes / langoustines
1 l visfumet
12 l room
5 dl Geuze Cuvée René 
1 mergpompoen
1/2 kg
wortelen

2 sjalotten
2 stengels prei
1 teentje knoflook
150 gr boter
2 eetlepels tomatenpuree
verse dille

Bereiding:

Verwijder de schalen van de nieroogkreeftjes (langoustines) hun staart. Maak 1 wortel en de sjalotten schoon en snijd ze grof. Kleur daarna de schalen van de kreeftjes in de pan, voeg de groenten en de tomatenpuree toe en bevochtig met de visfumet. Laat dit geheel 30 minuten sudderen en giet het dan door een fijne puntzeef. Doe er dan de geuze bij en de ingekookte room. snijd ondertussen de mergpompoen, wortelen en prei in de lengte en maak sliertjes van 1/2 cm breedte en ongeveer 7 cm lang. Kook de groenten af in water met wat zout en werk af met een klontje boter. Rol ondertussen de zeetongfilets en besprenkel ze met een klein beetje geuze. Stoom af in een stoompan gedurende 10 minuten. Leg na 5 minuten de nieroogkreeftjes ook in deze stoompan en kruid met peper en zout.

Presentatie:

Maak in een diep bord een bedje van groententagliatelli. Leg daar de zeetongfilets rond en leg in iedere zeetongfilet een nieroogkreeftje. Giet tussen de zeetongrolletjes wat saus en werk af met een paar stukjes dille.





                              StudioEmma