Werkwijze
Tartaarsaus
Bereiding
Maak de saus zoals een mayonaise.
Basilicumbubbel (6 stuks)
Bereiding
Dompel de blaadjes basilicum 5 seconden lang onder in kokend water, laat afkoelen. Mix de verschillende ingrediënten, kruid naar smaak, plaats in 1/2 bollen in de diepvries.
Plantaardige gelei
Bereiding
Meng het plantaardig gelatinepoeder met het water en laat het 5 minuten lang koken. Blancheer het basilicum 5 seconden lang. Laat afkoelen. Mix met 2 ijsblokjes en andere ingrediënten, plaats in 1/2 bolvorm in de bakmat en vries in. Haal bij gebruik uit de vorm, week tweemaal in de plantaardige gelei en laat rusten op kamertemperatuur.
Garnituur
Bereiding
Meng de tartaar met de saus, de parmezaan, de brunoise van basilicum en breng op smaak. Schik de tartaar op een sneetje filet d’Anvers. Vorm een rondje van 5 cm met een uitsteker. Leg de garnituur op het rondje pain Melba en werk bovenaan af met het bolletje basilicum.