Lindemans

Onze recepten en cocktails

Schijfje tartaar van mediterraans rund met een bolletje basilicum

Schijfje tartaar van mediterraans rund met een bolletje basilicum

Werkwijze

Tartaarsaus

Bereiding

Maak de saus zoals een mayonaise.

Basilicumbubbel (6 stuks)

Bereiding

Dompel de blaadjes basilicum 5 seconden lang onder in kokend water, laat afkoelen. Mix de verschillende ingrediënten, kruid naar smaak, plaats in 1/2 bollen in de diepvries.

Plantaardige gelei

Bereiding

Meng het plantaardig gelatinepoeder met het water en laat het 5 minuten lang koken. Blancheer het basilicum 5 seconden lang. Laat afkoelen. Mix met 2 ijsblokjes en andere ingrediënten, plaats in 1/2 bolvorm in de bakmat en vries in. Haal bij gebruik uit de vorm, week tweemaal in de plantaardige gelei en laat rusten op kamertemperatuur.

Garnituur

Bereiding

Meng de tartaar met de saus, de parmezaan, de brunoise van basilicum en breng op smaak. Schik de tartaar op een sneetje filet d’Anvers. Vorm een rondje van 5 cm met een uitsteker. Leg de garnituur op het rondje pain Melba en werk bovenaan af met het bolletje basilicum.